WPML not installed and activated.

Barcelona – New York: Video Podcast

(text en català a continuació)

Speaking of “hey look at me!” posts… early last year I thought I wanted to do a series of video podcasts that featured (rather, sort of compared and contrasted) Barcelona and New York. I go back and forth quite a bit so I thought I could get plenty of fresh footage on an ongoing basis and I was having all these ideas about how the two cities could be juxtaposed.

I was going to do the whole series in Catalan (so, obviously not directed at an English speaking audience). In the end, I just couldn’t get it together to make more than the first installment so I never posted it. I just had too much on my plate and I wasn’t getting any strong indicators that there would be a lot of interest. For what it’s worth, here it is.

For you non-Catalan speakers, what I’m pointing out in the video is that New York is beautiful and imposing as seen from above or from a distance but when you get down into the city it’s a bit gritty, industrial and it could use a makeover. Barcelona in contrast, isn’t so pretty as seen from above but when you get down into the city it’s one of the most beautiful cities in the world with great infrastructure and manicured public spaces. I make a few other comparisons and contrasts as well. You get the point.

I don’t foresee making any more of these.

A principis de l’any passat vaig voler fer una sèrie de vídeos curts que comparaven i contrastaven Barcelona i Nova York. Ja que vaig i vinc sovint, pensava que sempre tindria suficient metratge i no deixava de tenir idees de com relacionar les dues ciutats.

Entre una cosa i l’altra només vaig fer el primer episodi. Vaig començar a tenir massa feina i no detectava que hi hauria prou interès com per justificar la continuació. De totes formes, aquí tenim el vídeo que sí que vaig acabar. No crec que en faci més però si us agrada passeu-lo. A veure que us sembla.

Salut!

11 Comments

 1. Jordi January 9, 2010 Reply

  Animus, aviam si aprofundim mes. MOLT INTERESSANT!

 2. Xavier January 9, 2010 Reply

  Molt interessant!

  Ojalá puedas encontrar el tiempo para seguir.

  Xavier (un català des de Mèxic)

 3. Maria de la Fe January 10, 2010 Reply

  Buen video, he quedado impresionada. Gaditana y Española pero lo entiendo a la perfeccion. Barcelona tiene calidad y una personalidad envidiable. Esta en el TOP mundial y es un iman para los negociaos mundiales. Me causa sorpresa ver un americano hablando en catalan y que no sepa español, aunque cada vez entiendo mas la ideosincracia catalana abierta al mundo. Un besito de Cadiz

 4. Ferran January 10, 2010 Reply

  Hola Mike!

  Hem congratula com a català, veure que si hi ha diferències de Barcelona amb Nev York, la vida dels seus ciutadans i el seu anar fent, es bastant similar.

  T’animo a que ens vagis posant al dia, si els temps i la feina t’ho permet, de tant en tant, sobre les curiositats inherents d’aquestes ciutats amb el teu punt de vista tant simpàtic per a nosaltres.

  La nostra cultura es fa una mica més gran amb aportacions com la teva, estimem molt positivament aquesta particular aportació i que t’agraïm de tot cor.

  Des de Catalunya, moltes mercès.

  Ferran

 5. John1212 January 10, 2010 Reply

  Very nice site! is it yours too

 6. John1212 January 10, 2010 Reply

  Very nice site!

 7. jordi January 12, 2010 Reply

  Molt bé Mike! M’ha agradat molt aquesta idea. Crec que hauries de continuar buscant semblances i diferències entre les dues ciutats…i també entre els ‘neoyorkins’ i els catalans…

 8. Ling January 13, 2010 Reply

  Great job!!! very impressed!

 9. Dani January 13, 2010 Reply

  Enhorabona Mike, un video excelent, no nomès en la producció i muntatge, sino en el feeling que li dones, i molt interessant poder veure les diferències i similituds entre Barcelona i New York, i crec que pocs com tu ho poden fer, que tens part dels dos llocs!

  Gràcies pel video!

 10. Francesc January 14, 2010 Reply

  Hola Mike:

  Molt bona la iniciativa, espero les novetats.

  (P.D.: m’envega el teu catalá i la divulgació que en fas de la teva segona terra.)

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*